KVS

Throw Me Back Into the Waters - Expo

Sofie Anny Nicea
wo 30.10.2024 - do 05.12.2024
30.10.2024
-
05.12.2024

Dit seizoen nodigt KVS Brusselse kunstenaars uit om onze BOXBAR in te kleden met nieuw en boeiend beeldend werk. De tentoonstellingen bieden een aanvullend perspectief op ons podiumprogramma en gaan in dialoog rond thema's zoals erfenis, trauma, zorg en identiteit. Vanaf 30 oktober tot 5 december ontdek je Throw Me Back Into the Waters van Sofie Anny Nicea.

Throw Me Back Into the Waters duikt in herinnering, trauma en vernieuwing. Elk schilderij weerspiegelt een verlangen om terug te keren naar een vrijere staat, waar beperkingen uit het verleden oplossen en een gevoel van kalmte ontstaat.

Als kind was water mijn heiligdom - een ruimte waarin de tijd vertraagde en ik me echt levend en ongebonden voelde. Deze collectie komt voort uit een nieuw begrepen oud trauma, dat ooit als droom werd aangezien. Mijn vader hielp me om het als echt te zien, waardoor de manier waarop ik mijn verleden vasthoud een nieuwe vorm kreeg. Het verkent ook geërfde trauma's van mijn grootouders - ervaringen die nog steeds nagalmen. Deze werken weerspiegelen mijn strijd om zowel persoonlijke als voorouderlijke wonden achter me te laten, om verloren vrijheid te herontdekken.”

Bezoek de expo van maandag tot vrijdag tijdens de openingsuren van KVS BOX en het KVS Café (10.00u tot 16.00u), en vanaf 19u30 tijdens voorstellingen in KVS BOX. 

Sofie Anny Nicea

De Braziliaanse Afro-Europese artieste Sofie Anny Nicea is gevestigd in België en is gespecialiseerd in luchtacrobatiek, textiel en video-installaties. Ze werd opgeleid aan de Nationale Circusschool van Rio de Janeiro, opereerde onder de naam Nicole Twister en treedt op naast Camille Paycha en Stef van Looveren. Haar tekeningen en schilderijen zijn geïnspireerd door dromen, jeugdherinneringen, trauma, autofobie, Aziatische horror, folklore, Kaiju, patroonwerk en anime.