Familie
In 2007 hing een heel gezin zich in Calais op: de ouders en hun twee kinderen. Er is nooit een motief gevonden. De afscheidsbrief stelde enkel: "We zijn te ver gegaan, sorry." Welke redenen, welke trauma's liggen ten grondslag aan zo'n zelfmoord?
Dit familiedrama wordt opgevoerd door een echte familie: acteurs An Miller en Filip Peeters treden niet alleen samen op als koppel, maar voor het eerst in hun carrière staan ze op het podium met hun twee tienerdochters Leonce en Louisa (dertien en veertien jaar oud). Samen reconstrueren ze de laatste momenten van deze mysterieuze zaak. Daarbij volgen ze het traject van hun eigen familiegeschiedenis en stellen ze deze, vanaf de eerste date tot aan de donkerste momenten, in vraag.
Milo Rau is sinds 2018/19 de artistiek directeur van NTGent. In zijn producties mixt hij realiteit en fictie, amateurs en professionele acteurs. Voor Lam Gods, de voorstelling waarmee hij zijn eerste seizoen bij NTGent opende, bracht hij vijftig Gentenaars samen op het podium voor een re-enactment van het befaamde paneel van de gebroeders van Eyck. Rau maakt meer dan 50 theaterstukken, films, boeken en events. Zijn producties waren te zien op alle belangrijke internationale festivals en in meer dan dertig landen. Hij viel verschillende keren in de prijzen. In 2018 ontving hij nog de European Theatre Prize.
De voorstelling is niet geschikt voor jongeren onder 16 jaar. Deze voorstelling bevat mogelijks aanstootgevende scènes.
Heb je vragen over zelfdoding en wil je erover praten? Bel gratis de zelfmoordlijn 1813.