KVS

MINE

Patricia Doors
Work in Progress
vr 22.11.2024 16:00
KVS, Brussels
-2
22.11.2024
16:00 - 16:40
Tickets

Mine is een sonische voorstelling die inheemse weerstand en levensverlenende praktijken in Colombia onderzoekt in de context van grondroof van voorouderlijk land.

Met behulp van elektronische instrumenten en samples gebruikt Patricia Doors' voorstelling een ambient techno-esthetiek om een gelaagd verhaal te presenteren over inheemsheid en weerstand tegen grondroof en landontneming.

Mine stelt het bezittelijke ter discussie. Het creëert een ruimte om na te denken over hoe we kunnen ontwaken tot duurzamere manieren van leven in een wereld die wordt gedomineerd door grondroof. Het vraagt hoe we het land kunnen genezen en kunnen beginnen na te denken over holistische herstelbetalingen. Hoe herstellen we het evenwicht tussen mens en natuur?

Onderdeel van

PATRICIA DOORS / Patricia Puertas Torrado (zij/hen) is een in Londen gevestigde Colombiaanse geluidsartiest, DJ en organisator. In haar live optredens creëert ze collectieve, immersieve sonische omgevingen met behulp van haar veldopnames, archiefgeluiden, binaurale beats, synthesizers, contactmicrofoons en andere leuke tools. Patricia Doors begon in 2011 met DJ-en met haar vinylcollectie, presenteert maandelijks de radioshow Kasmik Flow op Netil Radio en is mede-oprichter van de experimentele live-cinemaband The Loose Association of Cinema and Sound, die abstracte soundscapes en bewegende beelden combineert. Ze is ook mede-oprichter van SENSE Collective, een collaboratief en educatief audiovisueel kunst-, wetenschaps- en technologieplatform dat multidisciplinaire kunstenaars en specialisten uitnodigt om via hun werk verbinding te maken. Hun evenementen onderzoeken intellectuele, spirituele, wetenschappelijke en artistieke verbindingen door middel van live optredens, workshops, lezingen, installaties en interactieve kunstwerken.

Haar laatste werk, Grieve into Love, is een collaboratieve voorstelling die kunstenaars, dichters, zangers en muzikanten samenbrengt om inheemse tradities van rouwverwerking te verkennen. De creatie vindt plaats op straat en in galeries en nodigt het publiek uit om deel te nemen aan een Q&A, terwijl er een veilige ruimte wordt gecreëerd voor huilen, luisteren, zingen en verbinden. Deze inclusieve ervaring bevordert gemeenschap en zorg, waarbij kunst wordt gebruikt als middel voor genezing en transformatie. Het werk gaat in op de urgente noodzaak voor samenhorigheid in een tijdperk van verdeeldheid. Het project werd voor het eerst bedacht tijdens het ArtsAdmin LAB-residentie (2023) en getoond in de 198 Contemporary Arts and Learning gallery in 2024. Patricia behaalde een MRes in Communication Design aan het Royal College of Art (2018) en een BA in Graphic and Media Design aan het London College of Communication (2017).