Work In Progress 2016

KVS & Mestizo Arts Platform

Gedurende één dag delen vijf opkomende makers (of duo’s/collectieven/groepen van artiesten) elk 30 minuten van een “Work In Progress” (WIP) met een klein publiek. Deze toonmomenten worden onmiddellijk gevolgd door een besloten feedbackgesprek tussen de artiesten/performers en een selecte groep van professionelen (kunstcritici, ervaren makers, dramaturgen, programmatoren,…), die een uur de tijd nemen om dieper op het werk in te gaan. Tegelijkertijd kan het publiek mini-conferenties bijwonen over inspirerende culturele projecten en artistieke initiatieven in Brussel. 

Deze formule vindt al een aantal jaren plaats in de context van het Mestizo Arts Festival (MAF). Hier kan je er meer over lezen. MAF organiseert ook twee halve dagen Work in Progress op 17 en 18 oktober in Antwerpen.

Op 19 oktober 2016 organiseren we de eerste Brusselse editie in KVS, met een selectie van artiesten uit de Brusselse scène. Het programma vind je hieronder. De feedbackgroep in Brussel bestaat uit: Moya Michael (danseres & choreografe), Fabrice Murgia (regisseur & directeur Théâtre National), Nedjma Hadj (programmator), Tine De Pourcq (projectcoördinator Mestizo Arts Platform), Wouter Hillaert (recensent en redactiecoördinator Rekto:Verso), Axelle De Smaele (artistiek medewerker workspacebrussels), Kristin Rogghe (stadsdramaturg KVS), Sonia Debal (programmator), Charlotte De Somviele (recensente Etcetera, De Standaard) e.a.

Op het einde van de dag kan je, mits reservatie, ook de voorstelling Malcolm X bijwonen – een nieuwe KVS-productie met een cast van Belgische en internationale performers, muzikanten, dansers, acteurs, en slammers. 
Wees welkom!

Meer info over de Works In Progress en de miniconferenties vind je hier. Het programma overdag is gratis, maar gelieve je plaats te reserveren voor de Work(s) In Progress die je graag wil zien via de ticketlink(s) hieronder.

 

PROGRAMMA WORK IN PROGRESS @ KVS BOX, 19 OKTOBER 2016

10:00 - WIP 1: Lola Bogaert & Sara Haeck: Jackie (theater, NL)

10:30 - parallelsessies: feedbackgesprek tussen artiesten en feedbackgroep // mini-conferentie voor publiek: TransfoCollect 

11:30 - WIP 2: Fanny Brouyaux & Sophie Guisset: De la poésie, du sport, etc (dans & theater, FR/ENG)

12:00 - feedback // mini-conferentie: Lezartsurbains 

12:30 - middagpauze 

14:00 - WIP 3: Yassin Mrabtifi: From Molenbeek with Love (dans & theater, FR/ENG)

14:30 - feedback // mini-conferentie: Vaartkapoen O'Quartier

15:30 - WIP 4: Pitcho Womba Konga: Kuzikiliza (dans & theater, NL/FR/…meertalig)

16:00 - feedback // mini-conferentie: Alerte Urbaine 

17:00 - WIP 5: Tierema Koama: Seul (dans)

17:30 - feedback (tot 18:30)

20:00: avondvoorstelling Malcolm X (optioneel, reserveren op voorhand is verplicht)

Categorie
TheaterDans
Extra info

PROGRAMMA