SLOW #03: KIN <> BRU

KVS & Africalia

De wereld verandert snel! Vooral in de stad, waar nieuwe mensen en kunstvormen instromen. KVS wil de razend interessante artistieke onderstroom van de straat naar het podium brengen. Daarom koppelt SLOW (Slam Our World) urban woordkunst met theater. Voor elke SLOW-sessie wordt een internationale gast uitgenodigd. Hij of zij zal na een residentie in Brussel van een paar weken het KVS-podium delen met lokale artiesten, in een even heldhaftige als kwetsbare poging om de kleurrijke, veelzijdige ziel van de stad in verzen te vatten.

Voor de derde SLOW-sessie nodigt KVS een slam dichter(es) uit Kinshasa uit. Slam is erg populair in de Congolese hoofdstad – als een poëtische en eloquente, maar tegelijk krachtige en urgente manier voor geëngageerde artiesten om hun visie op de samenleving, het dagelijks leven en de politiek te delen met het publiek. Slam leeft er doorheen wedstrijden en optredens als een vorm die tegelijk hedendaags en oeroud aanvoelt: het doet denken aan de verhalenvertellers of griots, die al eeuwenlang een essentiële rol vervullen in de orale cultuur.

In augustus trekt KVS met de Belgolese rapper Pitcho Womba Konga naar Kinshasa om aan de hand van workshops en ontmoetingen op zoek te gaan naar een aanstekelijke interstedelijke synergie. Het onversagende artistieke klimaat van Kinshasa kennende – waar Brussel half schertsend bekend staat als ‘Lola’, dat is ‘Paradijs’ in het Lingala – zal deze SLOW een unieke blik bieden op beide hoofdsteden.

Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
NL, FR, EN