SLOW #03: KIN <> BRU

KVS & Africalia

De wereld verandert snel! Vooral in de stad, waar nieuwe mensen en kunstvormen instromen. KVS wil de razend interessante artistieke onderstroom van de straat naar het podium brengen. Daarom koppelt SLOW (Slam Our World) urban woordkunst aan theater. Voor elke SLOW-sessie wordt een internationale gast uitgenodigd. Na een residentie in Brussel van een paar weken deelt hij of zij het KVS-podium met lokale artiesten, in een even heldhaftige als kwetsbare poging om de kleurrijke, veelzijdige ziel van de stad in verzen te vatten. 

Voor de derde SLOW-sessie nodigt KVS een slam dichteres uit Kinshasa uit: Do Nsoseme Dora. Slam is erg populair in de Congolese hoofdstad – als een poëtische en eloquente, maar tegelijk krachtige en urgente manier voor geëngageerde artiesten om hun visie op de samenleving, het dagelijks leven en de politiek te delen met het publiek. Slam leeft er doorheen wedstrijden en optredens als een vorm die tegelijk hedendaags en oeroud aanvoelt: het doet denken aan de verhalenvertellers of griots, die al eeuwenlang een essentiële rol vervullen in de orale cultuur. 

Afgelopen zomer trok KVS naar Kinshasa met Pitcho Womba Konga en Roland Dumbi-Kabangu – twee Brusselse artiesten uit de Congolese diaspora. Ze werkten er samen met zes slammers en zes filmmakers. Het resultaat? Nieuwe interdisciplinaire kruisbestuivingen en een reeks experimentele videogedichten, waarin woord en beeld een spannend huwelijk aangaan.

Op 24 en 25 november presenteren we de films uit Kinshasa in KVS én komt een van de duo’s - slam dichteres Do Nsoseme Dora en filmmaker/scenograaf Fabrice Kalonji - naar ons land voor deze bijzondere editie van Slam our World. Het onversaagde klimaat van Kinshasa kennende, waar Brussel half schertsend bekendstaat als ‘Lola’ – dat betekent ‘Paradijs’ in het Lingala –, zal deze SLOW een unieke blik bieden op beide hoofdsteden. 

Blijf vrijdagavond na de voorstelling gerust plakken in de bar en oefen je moves want DJ Ill Syll komt draaien op de afterparty!

 

Duur
75
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Information

Nagesprek met de artiesten op 24.11.2017 en 25.11.2017

NL, FR, EN
NL, FR, EN