Short of Lying

Luanda Casella

Short of Lying is tegelijkertijd een verhalende performance én een lezing over verhalen vertellen. Specifieker gaat het stuk over de kracht van verhalen om de werkelijkheid te kaderen en te manipuleren, en over hoe narratief denken door communicatiemedia in beslag is genomen. De voorstelling situeert zich in de conflictueuze wereld van het online publiceren, die zich sinds de jaren ‘90 verhalend denken en storytelling toe-eigent om de neoliberale logica te dienen. In ware TEDTalk-stijl vestigt het stuk de aandacht op de kunst van het discours, terwijl het tegelijk de mechanismen van misleiding blootlegt, om zo een speelse spanning te creëren tussen bewustwording en bedrog.

Winnaar van de Sabam Jongtheaterschrijfprijs op Theater Aan Zee 2018. Uit het juryverslag: "In Short of Lying dissecteert Luanda Casella de leugen als narratieve tool bij uitstek, met een spoken word performance die balanceert tussen stand-­up psychologie, wetenschappelijke TED talk en literaire vertelling. Via een ingenieus gecomponeerde tekst rond bluf, mystificatie en bullshit legt ze op slimme wijze de mechanieken van misleiding bloot.”

 

IN DE PERS

29.07.18 - TAZette - Over Short of Lying van Luanda Casella 
29.07.18 - TAZette - Interview Luanda Casella
31.07.18 - Etcetera - Jong werk op #TAZ 2018 : Luanda Casella en Sam scheuermann
03.08.18 - De Standaard - Verhalen vertellen voor gevorderden
05.08.18 - SABAM - Luanda Casella (Sabam Jong Theaterschrijfprijs TAZ met Short of Lying): “Dit is voor mij een erkenning van de tekst”

 

 

Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Information

07.12.2018 - NAGESPREK met Lisa Akinyi May (Fonds Pascal Decroos) en Milou Klein Lankhorst (De Correspondent) - Het gesprek gaat over storytelling in de journalistiek en hoe journalisten dat mechanisme gebruiken. 

EN
NL, FR