Seniorenslam

Urban Woorden & KVS

Seniorenslam brengt jong en oud samen rond slam, rap en podiumpoëzie. Twee opvallende maatschappelijke evoluties – ‘vergrijzing’ en ‘verkleuring’ – sluiten zo een verrassend creatief verbond. Verwacht je aan een verse en diverse slamnamiddag!

Voor deze gewaagde kruisbestuiving slaat KVS de handen in elkaar met het Leuvense Urban Woorden. Deze socioculturele organisatie bouwde een decennium aan expertise op rond slamworkshops die deskundig worden begeleid door jonge woordkunstenaars met diverse achtergronden. Via talloze workshops werden senioren de afgelopen maanden ingewijd in de wondere wereld van de slam - en zo klaargestoomd voor hun moment suprême: een showcase in onze schouwburg. Simon Donceel maakt rond dit hele proces een documentaire.

Jong en oud staan samen op het podium en worden vergezeld door de Amerikaanse dichter en muzikant Sharrif Simmons. De liefde voor het dichten vatte hij 20 jaar geleden op toen hij in de boekenwinkel van zijn tante werkte. Nu reist hij de wereld rond met zijn gedichten. Wanneer hij niet op een podium staat, geeft hij les, begeleidt hij workshops en organiseert hij evenementen.

 

Prijs
€ 9
reductie
€ 5
Categorie
Slam poetry