Rise Up Youth

Rise Up Youth is een interactief slampoëzieproject met de Brits-Jamaicaanse dichteres en performer Sukina Douglas (Poetic Pilgrimage). Het ligt in het verlengde van Rise Up, waarvan de eerste editie plaatsvond in maart 2017. Het project grijpt de verjaardag van de aanslagen in Brussel aan om uiteenlopende ervaringen onder woorden te brengen, te delen en te helen.

Voor de tweede editie is er niet alleen een nieuwe Rise Up met Brusselaars van verschillende generaties en achtergronden in het voorjaar van 2018, maar ook Rise Up Youth, 7 maanden lang gaan we met Brusselse jongeren aan de slag rond thema’s als identiteit, burger-zijn, taboes en stereotypes, vrijheid van meningsuiting … We eindigen het traject met een tentoonstelling/performance in BOZAR! 

Een blik achter de schermen? Volg het traject op Instagram

Sukina Douglas?
Sukina Douglas maakt samen met Muneera Rashida deel uit van het Britse spoken word en hiphop- duo Poetic Pilgrimage. Ze toert wereldwijd en heeft poëzieworkshops geleid in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden, Marokko, België e.a. Haar doel: mensen inspireren door de kracht van woorden. Ze is regelmatig te gast in buitenlandse media en het internationale televisienetwerk Al Jazeera maakte in 2015 de spraakmakende documentaire Hip Hop Hijabis over haar en Poetic Pilgrimage. 

Rise Up Youth is een slam poetry project van KVS in samenwerking met BOZAR in het kader van Next Generation, Please!, Slameke, Kuumba, KA Etterbeek en JH Chicago

Foto's: © Nina Daelemans