KVS logo

WOW BJO #02

Brussels Jazz Orchestra & KVS

Voor de tweede keer bundelen het Brussels Jazz Orchestra en de KVS hun krachten voor “We Orchestrate Words”: van jazz over slam tot hip hop en terug. Toonaangevend orkest ontmoet stedelijke kunstenaars. In deze tweede editie presenteren we Lindah Nyirenda, Salah Ibnou Kacemi (NoMoBs), en – om af te sluiten – Loopnah Kaya.

WOW – afkorting voor "We Orchestrate Words" – fungeert als een incubator voor frisse en innovatieve ontdekkingen binnen de Brusselse stadsscène. WOW vindt inspiratie in een verscheidenheid van culturen en genres en wordt gevoed door improvisatie. Woordkunstenaars rappen, scatten en creëren zijdezachte rijmpjes, het Jazz Orchestra reageert en voegt er en compositorische structuur aan toe, terwijl turntablists en soundscapekunstenaars hun ding doen. Werelden worden met elkaar verweven tot één hedendaagse soundtrack voor de Brusselse metropool.

Bio

Brussels Jazz Orchestra: Brussels Jazz Orchestra, kortweg BJO, brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie. Het enige professionele grote jazzorkest van België heeft een reputatie die reikt van Singapore tot New York en is een graag geziene gast op festivals en podia over de hele wereld. De opnames van het ensemble, 20 cd’s tot dusver, worden internationaal gewaardeerd en met prijzen beloond. In februari 2012 deelde het orkest in de Oscartriomf van de stille film The Artist, als mede-uitvoerder van de filmmuziek. De cd Wild Beauty met Joe Lovano scoorde twee Grammy Award-nominaties (2014). Brussels Jazz Orchestra werd opgericht in 1993 en staat onder de artistieke leiding van Frank Vaganée.

Credits

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0483 54 73 88

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92