KVS logo

(Not) my paradise

Sachli Gholamalizad / KVS

Sachli Gholamalizad vertelt het verhaal van haar grootmoeder en grootvader, eigenaar van een mondaine nachtclub waar diva's en alcohol floreren. Oude nonkels dissen maar wat graag grootvaders heldenverhalen op, maar vanuit de kieren van het verleden komt ook zijn donkere kant naar boven – en de verschillen tussen man en vrouw, tussen Oost en West, tussen vrijheid en grenzen. De erfenis, een lapje grond aan de Kaspische Zee, verbindt en verdeelt de familie al decennialang.

Met haar succesvoorstelling A reason to talk, rond het migratieverhaal van haar moeder, gooide de jonge Belgisch-Iraanse theatermaakster en actrice Sachli Gholamalizad nationaal en internationaal hoge ogen. Je kent haar mogelijk ook van tv-series en films. Voor (Not) my paradise baseerde ze zich op talloze gesprekken met haar grootmoeder en andere familieleden, en met bezoekers van grootvaders nachtclub.

Bio

Teatermaakster en actrice Sachli Gholamalizad (Anzali, Iran °1982) belandt op vijfjarige leeftijd met haar moeder en broers in België. Ze studeert drama aan het RITCS en volgt acteerlessen bij Jack Waltzer in Parijs. Sachli speelt vanaf 2006 mee in een aantal (kort)films en tv-series zoals Dag en NachtEllaLoslopend WildVlucht HS13Witse en De Bunker. In het theater werkte ze oa met theater Zuidpool, t,Arsenaal, Moussem, Mokhallad Rasem e.a. Vanaf het seizoen 2016-2017 maakt Sachli deel uit van het ensemble van KVS.

Reviews

13.09.2016 - BRUZZ - Sachli Gholamalizad
22.09.2016 - De Standaard - Een theatrale stap voorwaarts
10.10.2016 - Kifkif - Heenreis naar Iran
12.10.2016 - Het Parool - Nachtclub als bron van ruzies
13.10.2016 - Theaterkrant - The ties that bind
14.10.2016 - Het Parool - Heimwee: het lot van de migrant

Quotes

In een tijd waarin de generaties onder druk van een dreigende financiële precariteit steeds meer tegenover elkaar komen te staan is de solidariteit tussen kleindochter en grootmoeder die in (Not) My Paradise centraal staat ronduit troostrijk te noemen.
- Theaterkrant -

Credits

van & met Sachli Gholamalizad Scenografie 88888 (Karel Burssens, Jeroen Verrecht) Geluidsontwerp Sebastiaan Van Den Branden Geluid Donald Berlanger lichtontwerp Ralf Nonn lichttechniek Margareta Andersen Montage Moj Bah camera Sachli Gholamalizad Tweede camera Julie De Clercq dramaturgie Tunde Adefioye videotechniek Pier Gallen Vertalers Isabelle Grynberg (EN/FR), Martine Wezenbeek (EN/NL), Anne Vanderschueren (NL/FR), Trevor Perri (NL/EN), Tunde Adefioye (EN), Moj Bah (Farsi/EN) boventiteling & redactie boventiteling Inge Floré Productie & video Catherine Vervaecke productie KVS coproductie De Brakke Grond, Vooruit, Royal Theatre Plymouth, Richard Jordan Productions Ltd. met dank aan Maryam Kamal Hedayat

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0483 54 73 88

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92
Technische fiche
Reviews
Captatie