KVS logo

From Molenbeek with Love

Yassin Mrabtifi

In From Molenbeek With Love staat Yassin Mrabtifi voor het eerst alleen op de planken. Als mens, choreograaf en danser zoekt hij naar manieren om in interactie te gaan met en bruggen te bouwen tussen mensen en gemeenschappen. Yassin zoekt die interactie ook echt op en knoopt met de toeschouwers gesprekken aan: over maatschappij en identiteit, over de invloed van kunst daarop, over zijn Brusselse thuisgemeente Molenbeek ...

Dans is Yassins taal én tool. Het is een taal besmet door hiphop, vogueing, hedendaagse dans en theater. Een toegankelijke en eigenzinnige mélange die hij in zijn werk lijmt aan film en gevechtskunsten. Een taal voortdurend in beweging, precies zoals Yassin zelf. En het is een tool, één waarmee hij vragen stelt, nadenkt, afspreekt, opbouwt, herdefinieert, verhalen vertelt, banden smeedt, en schoonheid zoekt.

In 2013 kwam Yassin als bij toeval terecht op een auditie van Wim Vandekeybus / Ultima Vez voor Talk to the Demon. Tot op dat moment was de straat zijn leerschool voor dans. Yassin werd geselecteerd: de studio’s van Ultima Vez werden een tweede thuis, de medewerkers en dansers een tweede familie. Yassin had in performances al eerder samen met publiek gewerkt rond thema’s als identiteit, gemeenschappen en maatschappij, maar Ultima Vez stimuleerde hem om voort te experimenteren met verschillende technieken om uit te drukken wat hij wilde vertellen. Vanuit die ruimte, een ideale plek voor een nieuwe zoektocht naar mens-zijn en representatie, creëert Yassin zijn solo From Molenbeek With Love.

Een oprechte en tedere dialoog, een zoektocht naar liefde van en voor de ander, de vooroordelen voorbij.

Reviews

28.02.2018 - Subbacultcha - Yassin Mrabtifi
14.04.2018 - De Tijd - Een kameleon uit Molenbeek

Credits

Concept, choreografie, dans YASSIN MRABTIFI Artistiek advies Moya Michael & Greet Van Poeck Lichtontwerp Gert Van Hyfte geluidsontwerp Simon Callier muziek Yassin Mrabtifi,Gert Van Hyfte & Simon Callier Kostuumontwerp Heidi Ehrhart/KVS scenografie Yassin Mrabtifi Decorbouw Decoratelier KVS PRODuctie Kosmonaut COPRODuctie Ultima Vez/Life Long Burning, KVS -Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Centre culturel Jacques Franck & Pianofabriek KWP MET DE STEUN VAN W I P C O O P/MAP, Culture Programme of the European Union,Darna vzw, RIGHTABOUTNOW.INC, VGCBrussel & de Vlaamse Gemeenschap Met dank aan Ruth Bruyneel, Tunde Adefioye & Hari Prasad A. Sacré

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92

Production manager

Nele Druyts
02/210 11 67
nele.druyts@kvs.be