KVS logo

Kamyon

Michael De Cock / KVS

Houten bankjes in de laadbak van een vrachtwagen. Dat is de eenvoudige arena voor Kamyon. Een klein meisje vertelt hoe ze in zo’n vrachtwagen met haar moeder door Europa reist, op de vlucht voor de waanzin. Op zoek naar een veilige thuis, een beter leven. 
Kamyon reist, zoals zovele duizenden migranten, door Europa. In elk land neemt een nieuwe actrice het woord. Na de première in Istanbul speelde Kamyon al in Slovenië, Frankrijk, Tsjechië, Italië, Hongarije en Groot-Brittannië. En dit seizoen voor het eerst in Brussel!
 
Kamyon is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

De tekst van Kamyon verschijnt in februari 2017 bij Querido onder de titel Morgen is een ander land, met illustraties van Trui Chielens.

Bio

Jessica Fanhan
is actrice. Ze studeerde in 2011 af aan het Brusselse toneelschool Insas en brak 3 jaar later door met haar hoofdrol in de voorstelling Elle(s) van Sylvie Landuyt: een mix van theater, performance en rock waarin Fanhan verschillende (arche)types van ‘de vrouw’ incarneert. De pers noemt haar een revelatie en beloont haar met de ‘Prix de la Critique’ voor ‘meilleur espoir féminin’. Ze schittert ook in de monoloog Kamyon van Michael De Cock (t,arsenaal / KVS).

Reviews

- September-oktober 2017 - Publicaties Italiaanse pers

Quotes

“Een fictief, geabstraheerd verhaal over een harde realiteit: Kamyon brengt een persoonlijk relaas en geeft daarmee aan de stroom onheilsberichten over vluchtelingen een herkenbare stem. Met lichtbeelden en projecties roept Kamyon het benauwende vrachtwagengevoel treffend op. Ook de livesoundtrack van Rudi Genbrugge zoekt versplinterde emoties en felle kleuren op. Aan het slot volgt een magisch moment.” (De Standaard)
- De Standaard -
"Onmisbaar is ook de livemuziek van Rudi Genbrugge, die met zijn stem en zijn breed instrumentarium een muzikale reis maakt die overeenstemt met het traject dat de vrachtwagen aflegt. Met hem wordt de vrachtwagen behalve een theaterbox ook een klankkast."
- Bruzz -

Credits

TEKST & REGIE Michael De Cock MET Jessica Fanhan (FR), Deniz Polatoglu (EN/NL/TU), ALICE SPISA (IT), VIKTÓRIA MAKRA (HO) CONCEPT & CREATIE Michael De Cock, Rudi Genbrugge, Mesut Arslan, Deniz Polatoglu DRAMATURGIE Kristin Rogghe SCENOGRAFIE Stef Depover Muziek Enrique Noviello KOSTUUM Myriam Van Gucht ANIMATIEFILM Deniz Polatoglu Schilderij Luca Kortekaas PRODUCTIE KVS COPRODUCTIE t,Arsenaal Mechelen, Platform 0090, Les Francophonies En Limousin, Ex-Ponto Festival Ljubljana, het Europees project Be SpectACTive! – CapoTrave/Kilowatt Sansepolcro (IT), Bakelit Multi Art Center Budapest (HU), Domino Zagreb (HR), LIFT London (UK), Tanec Praha (CZ), Teatrul National Radu Stanca Sibiu (RO), York Theatre Royal (UK)

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92
Technische fiche
Captatie