KVS logo

INVITED

Seppe Baeyens / Ultima Vez

Seppe Baeyens rijgt de successen aan elkaar. De danser en choreograaf werd in 2015 al geselecteerd voor het Theaterfestival met zijn eerste grootschalige dansvoorstelling Tornar. En in 2018 haalde hij opnieuw het Theaterfestival met opvolger Invited.

Invited is net als Tornar gemaakt met een intergenerationele cast van niet-professionele en professionele dansers. Deze keer onderzoekt Baeyens ook het co-auteurschap van het publiek: het mag mee de choreografie schrijven. 

De dansers, tussen 9 en 94 jaar, zijn haast niet te onderscheiden van de toeschouwers waartussen ze zich mengen. Zo zetten ze een ketting van eenvoudige individuele en collectieve bewegingen in gang die leidt tot een ongedwongen symbiose. Het indrukwekkende kunstwerk Rope van Ief Spincemaille - een 65 meter lange en 30 cm dikke blauwe gevlochten koord - fungeert als flexibel symbool van verbinding. Het muzikale trio Stef Heeren, Kwinten Mordijck en Karen Willems zorgt voor de dynamische live-soundtrack. 

Een buitengewone ervaring voor jong en oud: breng gerust je (groot)ouders of (klein)kinderen mee!

Bio

Seppe Baeyens (° 1981) 
startte als jonge danser bij fABULEUS om later opgepikt te worden als performer bij o.a. Kopergietery, Kabinet k, Productiehuis Brabant, Ontroerend Goed en Miet Warlop. Sinds het begin van zijn carrière als kunstenaar is intergenerationeel werken voor Seppe Baeyens een noodzakelijke voorwaarde om dans tot in zijn meest menselijke en kwetsbare vorm te tonen. De imperfectie van dans en de manier waarop verschillende generaties met dans omgaan zijn onlosmakelijk verbonden met zijn artistieke creaties. Zo creëert hij in samenwerking met Ultima Vez en Wim Vandekeybus in 2015 zijn eerste grootschalige dansvoorstelling Tornar. Hierin laat hij een intergenerationele cast van niet-professionele en professionele dansers interageren. Hij selecteert deze diverse groep tijdens een lang proces van workshops en ontmoetingen in de Ultima Vez studio in Sint-Jans-Molenbeek. Tornar werd geselecteerd voor het Theaterfestival en oogstte lof in binnen- en buitenland. In de periode 2017 ontvangt Seppe Baeyens een beurs van de Vlaamse Gemeenschap om onderzoek te doen naar (podium)ruimte en co-auteurschap binnen hedendaagse dans. De output van dit onderzoek is te zien in Baeyens’ nieuwe dansvoorstelling INVITED

Reviews

22.02.2018 - Le Vif - Utopie autour d'un cordon bleu
23.02.2018 - De Tijd - "Ik ben de theatertribune beu"
25.02.2018 - La Libre - Alors on danse, tous ensemble
28.02.2018 - De Standaard - Iedereen het podium op
14.03.2018 - Theaterkrant - recensie: Invited
14.03.2018 - Het Belang van Limburg - Pak uw kans en dans
29.08.2018 - Le Vif/ L'Express - Alors on danse

Quotes

“Ik beschouw mezelf als iemand die verbindingen legt tussen generaties met dans als taal. Ik denk dat daar een grote kracht in zit.”
- Seppe Baeyens -
"Een absoluut viersterrencompliment voor de opzwepende en bedwelmende instrumentale stukken waarmee het trio Stef Heeren, Kwinten Mordijck en Karen Willems de koord constant strak gespannen hield."
- Bruzz -

Credits

REGIE & CHOREOGRAFIE Seppe Baeyens GECREËERD MET EMILE VAN PUYMBROECK, LUKE DE BOLLE, CHISOM ONYEBUEKE CHINAEDU, LEONIE VAN BEGIN, ROSA BOATENG, OIHANA AZPILLAGA, ISCHA BEERNAERT, ESTHER MOTVANYA, ROEL FAES, TRUI DE MULDER, ADNANE LAMARTI, SEPPE BAEYENS, FRANK BRICHAU, STEPHAN VERLINDEN, ELISABETH WOLFS, LEON GYSELYNCK ORIGINELE MUZIEK LIVE Stef Heeren, Kwinten Mordijck, Karen Willems DRAMATURGIE Kristin Rogghe SCENOGRAFIE & LICHTONTWERP Ief Spincemaille KOSTUUMS Lieve Meeussen BEWEGINGSASSISTENT German Jauregui ARTISTIEK ADVIES Wim Vandekeybus TECHNISCHE COORDINATIE Tom De With PRODUCTIE Seppe Baeyens / Ultima Vez coproductie KVS MET DE STEUN VAN Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius. De scenografie is geïnspireerd op de installatie ‘ROPE - Possibilities of Binding’ in opdracht van N.O.W ondersteund door extrapole, Fabbrica Europa, Indisciplinarte, Latitudes Contemporaines, Lókal, Mom/El Vivero, Trafó, wpZimmer. N.O.W werd medegefinancierd door het Creative European Program van de Europese Unie.

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92

Production manager

Catherine Vervaecke
02/210 11 57
catherine.vervaecke@kvs.be