KVS logo

Dis-moi wie ik ben

Aïcha Cissé, Aminata Demba & Frédérique Lecomte / KVS

In een wervelwind van korte scènes nemen Aïcha Cissé en Aminata Demba, twee jonge actrices van Afrikaanse afkomst, je mee in de zoektocht naar hun identiteit. Dis-moi wie ik ben is een speels zelfportret van de zogenaamde “tweede generatie”.

De ouders van Aïcha en Aminata migreerden vanuit Mali en Senegal naar België. De diamanthandel bracht hen van West-Afrika naar Antwerpen. Ze kwamen niet om te blijven, maar het leven besliste er anders over en kun kinderen groeiden in België op. 

Als tweede generatie hebben Aïcha en Aminata allerlei vragen, de eerste generatie geeft maar weinig antwoorden. Dus sprokkelen ze feiten en fictie samen om het verhaal van hun ouders te vertellen - en daarmee hun eigen verhaal.

Voor de één is hun verhaal een feest van herkenning, voor de ander biedt het een verfrissende inkijk in het leven van jongeren die navigeren tussen verschillende culturen. Een aanstekelijke voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar.

Reviews

06.08.2015 - TAZette - Zeer fris en warm tegelijk

Quotes

"Het is een verhaal dat je al lachend doet schrikken van dat nog steeds zo aanwezige racisme in onze samenleving."
- Knack Focus *** -
"Een aanwinst voor nog vele jaren."
- De Standaard -
"Puur, onversneden spelplezier. Over een gevoelig onderwerp, maar juist daarom zo knap."
- TAZette -

Credits

SPEL Aminata Demba, Aïcha Cissé REGIE Frédérique Lecomte DRAMATURGIE Kristin Rogghe PRODUCTIE KVS COPRODUCTIE t,arsenaal mechelen/GEN2020 IN SAMENWERKING MET Mestizo Arts Festival

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0483 54 73 88

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92
Reviews