KVS logo

Coloured Swan 1: Khoiswan

Moya Michael & Tracey Rose / KVS, BOZAR, VOORUIT & Dance Umbrella (S.A.)

In COLOURED SWANS bevraagt danseres, performer en choreografe Moya Michael hoe lagen van opgelegde identiteiten bepalen hoe een artiest beweegt, spreekt, zingt, en welke specifieke ruimtes hun lichamen visualiseren of innemen. Zelf als ‘persoon van kleur’ geklasseerd tijdens de Apartheid in Zuid-Afrika, nodigt Moya artiesten vanuit een variëteit aan disciplines en achtergronden uit om met haar op onderzoek te gaan. Samen delen ze hun persoonlijke verhalen om de complexiteit van hun ervaringen te confronteren en te verweven tot één grote creatie. Elke ontmoeting leidt tot een solo gecreëerd met en voor de artiest, als een van de zwanen in COLOURED SWANS

COLOURED SWAN 1: KHOISWAN 
Moya Michael / Tracey Rose 
Samen met visuele artieste Tracey Rose onderzoekt Moya Michael de gedeelde beelden die hun afkomst, hun geschiedenis en hun positie vandaag als vrouwen van kleur weerspiegelen, specifiek als nakomelingen van de Khoi. 

COLOURED SWAN 2: ELDORADO 
Moya Michael / David Hernandez 
Voor de creatie van de tweede solo zal Moya samenwerken met danser, performer en choreograaf David Hernandez. Startpunten voor exploratie zijn Davids ervaringen als een Amerikaans burger en artiest van Latino-afkomst, en de historische ontmoetingen tussen de Spaanse kolonisten en de inheemse volkeren van Latijns-Amerika en Mexico. 

 

Reviews

Credits

CONCEPT, PERFORMANCE & CHOREOGRAFIE MOYA MICHAEL IN SAMENWERKING MET TRACEY ROSE & DAVID HERNANDEZ VIDEO & DECORONTWERP TRACEY ROSE, MOYA MICHAEL, LOUCKA FIANGAN, OSCAR CASSAMAJOR KOSTUUMS POVILAS BASTYS SOUNDSCAPE & MUZIEK MITSUAKI MATSUMOTO & MOYA MICHAEL DRAMATURGIE KITTY KORTES LYNCH LICHTONTWERP MANDLA MTSHALI, PIER GALLEN UITVOEREND PRODUCENT KOSMONAUT & COKOT SPREIDING COKOT / JULIE LE GALL & HANNA EL FAKIR coproductie DANCE UMBRELLA FESTIVAL, KVS, CENTRE FOR FINE ARTS (BOZAR), VOORUIT MET DE STEUN VAN DE VLAAMSE OVERHEIDSDELEGATIE IN ZUID-AFRIKA SPECIALE DANK AAN FORGOTTEN ANGLE THEATRE COLLABORATIVE, THE GOODMAN GALLERY, ZELDA PRODUCTION & INGE FLORÉ

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0475 80 04 87

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92