KVS logo

Claudia

La Conquesta del Pol Sud

Claudia is gebaseerd op het verhaal van een jonge Argentijnse vrouw, een systeemingenieur en sciencefiction fan uit Buenos Aires. Op tweeëntwintigjarige leeftijd ontdekt Claudia Victoria Poblete Hlaczik dat ze de dochter is van twee "verdwenen" mensen en dat ze een leven heeft geleid dat werd uitgevonden door een echtpaar die niet haar echte ouders waren. Claudia's zaak betekende een keerpunt in Argentinië; het markeerde het begin van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren tot dan toe hadden genoten.

Haar ervaring wordt nu op het podium gebracht in de vorm van een fragmentarisch verhaal, verteld door Claudia zelf, in interactie met documentaire beelden en materiaal uit het onderzoek dat door de compagnie zelf werd gevoerd in Noord-Argentinië. Op basis van de ervaring die door de protagonist wordt verhaald, verkent La Conquesta del Pol Sud de relatie tussen collectieve geschiedenis en individueel leven in een taal die documentaire, visuele poëzie en theater combineert. Claudia dwingt ons, onverschrokken en direct, om de grondgedachten over revolutie, geheugen en opvoeding te onderzoeken.

Claudia is de tweede voorstelling in de trilogie over geschiedenis en identiteit van La Conquesta del Pol Sud. De compagnie, die zich momenteel wijdt aan documentair theater, komt hier terug met een mix van theatertaal en journalistiek onderzoek om een gedicht op scène te brengen over geheugen, recht en identiteit.

Reviews

10.11.2017 - De Morgen - 'Mijn hele leven was een leugen'

Credits

REGIE Carles Fernández Giua DRAMATURGIE Claudia Poblete Hlaczik, Carles Fernández Giua, Eugenio Szwarcer SCENOGRAFIE Eugenio Szwarcer LICHTONTWERP Luis Martí GELUIDONTWERP Damien Bazin productie La Conquesta del Pol Sud SCP, Festival GREC i CCCB MET DE STEUN VAN l'Institut Català de les Empreses Culturals IN SAMENWERKING MET Mestizo Arts Platform

Pictures

Hieronder vind je de persfoto's van onze eigen voorstellingen in hoge resolutie, die mogen in het kader van verslaggeving over KVS gratis worden gebruikt. (De naam van de fotograaf moet uitdrukkelijk worden vermeld).

PERSVERANTWOORDELIJKE

Inge Jooris
inge.jooris@kvs.be
0483 54 73 88

(INTER)NATIONALE SPREIDING

Saskia Liénard
saskia.lienard@kvs.be
0496 55 19 92
Reviews