FrontX

Cie No Way Back / Milan Emmanuel

De danstheatervoorstelling FrontX verzamelt een reeks internationale street artists met uitzonderlijke veerkracht en fascinerende levensverhalen. Zo is Slowmotion Phax een in Madagascar geboren Zweed die in de jaren 70 tot de legendarische eerste generatie hiphoppers in Frankrijk behoorde. De Iraans- Australische Roya The Destroya is een breakdancer met één been en vele verhalen. Hello Shelly uit Kosovo gebruikt paaldans- en thaibokstechnieken om de plaats van de vrouw in de samenleving te bevragen. Tweevoudig Belgisch beatboxkampioen Big Ben, B-boy Micael Anigbe en soul-, funk- en R&B-sopraan Aurélie Castin vervolledigen de cast. 

Als spreekbuizen voor de hedendaagse samenleving belichamen deze performers de échte betekenis van integratie. Want de eerste betekenis van ‘integreren’ is “heel maken”, deelnemen aan de constructie van een geheel. 

KVS presenteert de wereldpremière van FrontX in het kader van van het Brusselse Detours Festival (van 12 tot 22 september op verschillende locaties in de stad), dat volledig in het teken staat van urban arts en hiphop. De maker van FrontX is ook de organisator van Detours: Milan Emmanuel, man van vele internationale breakdance-, hiphop- en urban arts-producties. 

 

IN DE PERS
22.08.2018 - Le Soir - FrontX, enfin un peu de diversité sur la scène jeune public.
11.09.2018 - RTBF - Portret de Milan - organisateur de Detours Festival
14.09.2018 - Bruzz - FrontX de la compagnie No Way Back

Duur
75
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Premiere
19.09.2018
Categorie
TheaterDans
EN, FR, NL
NL, FR