Fikry El Azzouzi stelt boek over de angriest man in America voor - 15.10.2016

KVS-gezicht Fikry El Azzouzi schrijft niet enkel de tekst voor de voorstelling Malcolm X, hij schrijft ook een boek over deze inspirerende persoonlijkheid. Dit boek verschijnt gelijktijdig met het theaterstuk en wordt voorgesteld op 15.10.2016 om 18:00. De première van het stuk vindt plaats de dag voordien. Dyab Abou Jahjah (schrijver) en Rachida Aziz (activiste & modeontwerpster) laten hun licht schijnen over Malcolm X. 

Het eerste deel is een nieuw kortverhaal van Fikry El Azzouzi. Het tweede deel is de neerslag van een legendarische toespraak van meneer X zelve over de Afro-Amerikaanse geschiedenis, slavernij, kolonialisme en kapitalisme.

Malcolm X was een van de meest gehate en geliefde mannen van zijn tijd. Hij droeg de geuzentitel angriest man in America, voerde een kruistocht tegen de onderdrukking van de zwarten in de VS, vervelde van militant van het schimmige Nation of Islam tot revolutionair en was net geen veertig toen drie mannen hem tijdens een toespraak in New York doodschoten. Meer dan een halve eeuw na datum blijft Malcolm X, formerly known as Malcolm Little, een icoon en cultheld in hetzelfde rijtje als Che en Lumumba. Dit boek wekt hem weer tot leven.

Vanaf nu ook online te koop!

PRAKTISCH
15.10.2016
18:00
KVS TOP
Gratis toegang. Inschrijven via uitgeverij [at] epo.be

Aansluitend kan je naar de voorstelling Malcolm X om 20:00 in KVS BOL. 
Het boek wordt ter plaatse te koop aangeboden.
EPO uitgeverij - isbn: 9789462670938 · 2016 · paperback (12,5 x 20 cm) – 125p. – €15
 

Kom jij ook?