To dream the impossible dream

Deze lente vroegen we aan verschillende van onze artiesten wat verbeelding én macht voor hen betekenen. Het resultaat daarvan vindt u op de volgende pagina’s: de prikkelende teksten van Fikry El Azzouzi, Rojo Córdova, Do Nsoseme Dora, Sukina Douglas, Sachli Gholamalizad, en Pitcho Womba Konga leiden u doorheen deze krant. Stuk voor stuk zijn ze verbonden aan KVS. Met oud én nieuw werk. Pitcho creëerde vorig seizoen het veelgeprezen Kuzikiliza en Fikry maakte met zijn kompanen van Jr.cE.sA.r Drarrie in de nacht. Do schitterde in SLOW#03 en Sukina, Sachli en Rojo maken nieuw werk waarvan u een voorproefje vindt in deze krant. 

Maar ook het thema van hun teksten is niet toevallig gekozen. Wie stemplichtig is in dit land, moet het komende theaterseizoen maar liefst twee keer naar de stembus. Dat betekent dat propaganda en verkiezingskoorts deze tijden kleuren. Wat kunnen cultuur, verbeelding en poëzie teweegbrengen in deze soms o zo warrige en troebele wereld? Veel – zo menen wij althans. Het is immers in onze verbeelding, in onze verhalen, in onze diepste, intiemste dromen en verlangens dat wij het meest kwetsbaar zijn, het meest mens, het meest onszelf. 

Met deze krant, wederom vormgegeven door Amira Daoudi – die ook voor onze affiches tekent – hebt u een heel seizoen in uw handen. Samen met de Munt openen we met L’Homme de La Mancha: onze ode aan de verbeelding, aan Jacques Brel en aan Cervantes. Met Don Quichot creëerde Cervantes een mysterieus personage dat ons na al die eeuwen nog steeds intens bezighoudt en inspireert. Geen personage uit de wereldgeschiedenis belichaamt zo de grenzeloze verbeelding als de man van La Mancha. 

Tussen L’Homme de La Mancha in september en Let Us Believe in the Beginning of the Cold Season in mei – die laatste de nieuwe voorstelling van ‘onze’ Sachli Gholamalizad – een waaier aan KVS-creaties en coproducties, aan dans en theater, aan verhalen en dromen ... We brengen nieuw werk van Lisbeth Gruwez, Josse De Pauw, Moya Michael, Wim Vandekeybus, Les Mybalés en Bruno Vanden Broecke, en we verwelkomen internationale artiesten onder wie de Chileense theatermaker Guillermo Calderón en de jonge Canadese choreografe Daina Ashbee. 

Het is maar een greep uit een overweldigend seizoensaanbod. Laat u verleiden door deze krant, en ontdek onze artiesten aan de hand van begeesterende interviews ... en vervolgens op de scène, in KVS.
Er staat heel wat op het spel. 

ARTISTIEK DIRECTEUR 
Michael De Cock