Drarrie in de nacht

Jr.cE.sA.r (Junior Mthombeni, Cesar Janssens & Fikry El Azzouzi) / KVS

Vraag niet wat een Drarrie is – vraag liever wie Drarrie zijn. Vier gasten dagen de nacht uit, maar die blijft onverstoorbaar. De nacht laat niet met zich sollen. Hij wacht geduldig af en slaat op het juiste moment meedogenloos toe.

Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens maakten na Malcolm X ook Drarrie in de nacht, gebaseerd op El Azzouzi’s gelijknamige succesroman. De schrijver won de Arkprijs van het Vrije Woord voor het boek, dat vertaald naar het Duits als Wir da draußen hoge toppen scheert en nu ook in het Spaans vertaald en gesmaakt werd. In Argentinië werd Nosotros en la noche zelfs één van de interessantste romans van het jaar genoemd! 

Verwacht je aan hiphop, slam en dans. De beats komen tot leven in de gedenkwaardige scenografie van Eugenio Szwarcer, en talen vloeien in overvloed. Hoofdpersonage Ayoub – vertolkt door niemand minder dan de schrijver zelf – en kompanen dwalen door de stad en loodsen je de nacht in, doorheen de eenzaamheid en het verdriet, doorheen de woede en de angst. Ze hebben niets of niemand, hooguit elkaar om op te vertrouwen en op terug te vallen.

Duur
90
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
TheaterMuziek
NL, FR
FR, EN, NL