Dis-moi wie ik ben

KVS & t,arsenaal mechelen
GEN2020

In een wervelwind van korte scènes nemen Aïcha Cissé en Aminata Demba, twee jonge actrices van Afrikaanse afkomst, je mee in de zoektocht naar hun identiteit. Dis-moi wie ik ben is een speels zelfportret van de zogenaamde “tweede generatie”.

De ouders van Aïcha en Aminata migreerden vanuit Mali en Senegal naar België. De diamanthandel bracht hen van West-Afrika naar Antwerpen. Ze kwamen niet om te blijven, maar het leven besliste er anders over en kun kinderen groeiden in België op. 

Als tweede generatie hebben Aïcha en Aminata allerlei vragen, de eerste generatie geeft maar weinig antwoorden. Dus sprokkelen ze feiten en fictie samen om het verhaal van hun ouders te vertellen - en daarmee hun eigen verhaal.

Voor de één is hun verhaal een feest van herkenning, voor de ander biedt het een verfrissende inkijk in het leven van jongeren die navigeren tussen verschillende culturen. Een aanstekelijke voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar.

 

IN DE PERS
21.04.2015 - De Wereld Morgen - “Wij zijn hier ook ! … En we willen gezien worden” Twee Antwerpse dames met West-Afrikaanse roots
30.01.2015 - Knack Focus - Twee ziedende zwarte vrouwen (en een prinsessenjurk) 
06.08.2015 - TAZette - Zeer fris en warm tegelijk