COLOURED SWANS 2: ELDORADO

Moya Michael & David Hernandez / KVS, BOZAR, VOORUIT & Dance Umbrella (S.A.)

In Coloured Swans bevraagt danseres, performer en choreografe Moya Michael hoe lagen van opgelegde identiteiten bepalen hoe een artiest beweegt, spreekt, zingt, en welke specifieke ruimtes hun lichamen visualiseren of innemen. Dans en performance worden doorspekt met video, zang en tekst.

Zelf als ‘coloured’ geklasseerd tijdens de Apartheid in Zuid-Afrika, nodigt Moya Michael artiesten vanuit een variëteit aan disciplines en achtergronden uit om met haar op onderzoek te gaan. Samen delen ze hun persoonlijke verhalen om de complexiteit van hun ervaringen met elkaar te laten confronteren en te verweven tot één grote creatie. Elke ontmoeting leidt tot een solo gecreëerd met en voor de artiest, als een van de zwanen in Coloured Swans. Ook samen te boeken!

COLOURED SWAN 2: ELDORADO 

Moya Michael / David Hernandez 

Coloured Swan 2: Eldorado is gebaseerd op het persoonlijke verhaal van een geïmmigreerde performer van gemengde Latino-afkomst en wordt ingezet als een springplank naar een verhaal over ‘hybridization’ en ‘in-betweenism’. David Hernandez woont en werkt al meer dan 25 jaar in België.

COLOURED SWAN 1: KHOISWAN 
Moya Michael / Tracey Rose 

KhoiSwan is de eerste voorstelling uit de reeks solo’s die samen Coloured Swans heten. Samen met visuele artieste Tracey Rose onderzoekt Moya Michael de gedeelde beelden die hun afkomst, hun geschiedenis en hun positie vandaag als vrouwen van kleur weerspiegelen, specifiek als nakomelingen van de Khoi. 

Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Premiere
15.11.2018
EN