Brussel

Brussel

KVS is het Brussels stadstheater.
Onze unieke positie in de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa is de alfa en omega van onze werking. KVS wil repertoire herinterpreteren in relatie tot de stad die meer dan ooit de wereld is. KVS omarmt de stad in haar pluraliteit en wil haar artistieke stem versterken in het kunstenveld.

wijlezenonderworpen.be

De eerste schooldag opschuiven omwille van het Offerfeest? Wel of geen hoofddoeken op de werkvloer? En wat met het onverdoofd slachten? Het zijn vragen die onze media in de greep houden, en ze zouden zo uit Onderworpen kunnen komen.

Brussels

Vrijheid van expressie

Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel zou schrijven, we hebben het intern ook bediscussieerd. Waarom hier wel op reageren? Waarom dan niet in andere gevallen? Is het wel onze taak om hier iets over te zeggen?  

Brussels

Een samenleving in zuurstofnood

Naar aanleiding van het ontslag van Rachida Lamrabet bij Unia, kruipt Michael De Cock in zijn pen en schrijft een opiniestuk voor De Standaard.

Brussels, Rachida Lamrabet, deburkanisation

Dag van de Dans

Op zaterdag 29 april 2017 nodigt Dag van de Dans een groot publiek uit om te proeven van (hedendaagse) dans. Het Brusselse gezelschap Peeping Tom neemt gedurende een namiddag en avond café Tropicana over.

Brussels, Dag van de Dans, Peeping Tom, trilogie

Lieve Rachida,

Steunbetuiging aan Rachida Lamrabet. Voor de vrije meningsuiting. 27.03.17

Brussels

Rise up en stem op Malcolm X!

Malcolm X, een KVS-creatie van het trio Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens, werd verleden herfst laaiend enthousiast onthaald door pers en publiek en is nu genomineerd voor de Mixity Awards! 

Brussels, Mixity award, Tof Event, Malcolm X

ODYSSEUS. DE PODCAST

Na de Trojaanse Oorlog zet Odysseus koers naar huis, naar Ithaka. Hij zal uiteindelijk 20 jaar onderweg zijn. Een odyssee die zijn gelijke niet kent, opgetekend door de Griekse dichter Homeros.

Brussels, Odysseus, podcast, radio 1

Your own personal Odysseus

Ik heb een bijzondere relatie met Odysseus. Als kind kreeg ik stukjes verhaal in de vorm van sprookjes aangereikt door mijn moeder. Hetzelfde deed ik met mijn kinderen. In januari ben ik definitief naar KVS verhuisd.

Brussels, Odysseus, Een zwerver komt thuis, Michael De Cock, Patrick Lateur

ODYSSEUS. DE MARATHON.

Ithaka is in zicht. Aftellen geblazen nu! Odysseus.

Brussels, Odysseus, marathon, Michael De Cock