Brussel

Brussel

KVS is het Brussels stadstheater.
Onze unieke positie in de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa is de alfa en omega van onze werking. KVS wil repertoire herinterpreteren in relatie tot de stad die meer dan ooit de wereld is. KVS omarmt de stad in haar pluraliteit en wil haar artistieke stem versterken in het kunstenveld.

TOERNEE GENERAL

Het TOERNEE GENERAL-label is inmiddels een klassieker: een gezamenlijke selectie van voorstellingen door KVS en Théâtre National, een mooie en gevarieerde waaier van wat beide Brusselse huizen dit seizoen te bieden hebben.

Brussels, Toernee General, Théâtre National, Sachli Gholamalizad, A reason to talk

In het kielzog van Odysseus

Odysseus. Een zwerver komt thuis – een productie van KVS en NTGent – brengt heel wat extra vertier naar onze KVS BOL. Zo hangen er gedurende de premièrereeks brieven op, geschreven door heldinnen aan een verre geliefde.

Brussels, Odysseus

Samen de Odyssee lezen: deelnemers gezocht

Onder het motto ‘Samen Lezen is genieten’ presenteert KVS in samenwerking met DE DAGEN een project om samen de Odyssee te lezen. DE DAGEN houdt van literatuur én van mensen.

Brussels, Gezocht, Odysseus, De Dagen

Een vrijgeleide voor populisme 2.0

Het minimaliseren van discriminatie en racisme lijkt een nieuwe trend te worden onder intellectuelen en opiniemakers, schrijft Michael De Cock.

Brussels, Michael De Cock

Lisbeth Gruwez & Penelope

Lisbeth Gruwez: “Penelope wacht, worstelt met tijd en verlangen. Haar beweging is die van de stilstand.”

Brussels, Odysseus, Penelope, Lisbeth Gruwez

“Ruzie gegarandeerd.”

Wat hebben Medea, Mel Gibson en Virginia Woolf met elkaar – en misschien ook met jou – gemeen? Juist, ze wagen zich wel eens aan een echtelijk dispuut. In Domestica fileert Valentijn Dhaenens de ruzie tussen koppels.

Brussels

Cadeautips van KVS

Nog op zoek naar een geschikt cadeau? We geven je alvast een paar suggesties.

Brussels, Cadeau, waardebon, literatuur

Actrices Jessica Fanhan en Deniz Polatoglu over Kamyon

Kamyon herinnert ons eraan dat we allemaal mensen zijn. En miljoenen onder ons zijn op de vlucht. In Kamyon krijgt één vluchteling een stem, een leven, bijna zoals u en ik.

Brussels, Kamyon, Jessica Fanhan, Deniz Polatoglu