Brussel

Brussel

KVS is het Brussels stadstheater.
Onze unieke positie in de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa is de alfa en omega van onze werking. KVS wil repertoire herinterpreteren in relatie tot de stad die meer dan ooit de wereld is. KVS omarmt de stad in haar pluraliteit en wil haar artistieke stem versterken in het kunstenveld.

Deel het podium met Quinsy Gario!

Quinsy Gario zoekt figuranten (m/v/x) voor een performance in het kader van Slam Our World (SLOW). Een uniek format dat urban woordkunst aan theater koppelt. 

Brussels

Focus Claus 2017-18

Tien jaar geleden is het al, dat een van de belangrijkste – om niet te zeggen dé belangrijkste – Belgische naoorloogse auteurs overleed. Precies tien jaar na zijn dood brengen wij hulde met twee verschillende voorstellingen.

Brussels

Het lexicon van onze stadsdramaturgen

KVS-stadsdramaturgen Kristin Rogghe, Tunde Adefioye en Gerardo Salinas maken je in ware essay-style wegwijs doorheen ons aanbod voor het nieuwe theaterseizoen.

Brussels

Michael De Cock vertelt

Toen u mij de eerste keer chéri noemde, liep er een rilling over mijn rug. Het was geen koosnaam, mij toegeworpen vanuit de verte, maar een woord dat, enkel voor mijn oren bestemd, door de koude Brusselse winterlucht sneed. U heeft het een paar dagen na elkaar herhaald.

Brussels

Stadsdramaturg Tunde Adefioye over intersectionaliteit

In de jaren '80 bedacht Kimberlé Crenshaw, professor law and critical race theory aan de Columbia University en UCLA, de term intersectionaliteit, die de discriminerende situatie waarmee vrouwen van kleur worden geconfronteerd beter omvat.

Brussels

Stadsdramaturg Gerardo Salinas over nieuwe stedelijkheid

We leven in een zeer bijzonder tijdperk, volgens mij de spannendste tijd uit de geschiedenis van de mensheid. In de ban van migratiegolven, de groei van steden en nieuwe technologieën is de wereld een veelzijdig dorp geworden.

Brussels

wijlezenonderworpen.be

De eerste schooldag opschuiven omwille van het Offerfeest? Wel of geen hoofddoeken op de werkvloer? En wat met het onverdoofd slachten? Het zijn vragen die onze media in de greep houden, en ze zouden zo uit Onderworpen kunnen komen.

Brussels

Vrijheid van expressie

Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel zou schrijven, we hebben het intern ook bediscussieerd. Waarom hier wel op reageren? Waarom dan niet in andere gevallen? Is het wel onze taak om hier iets over te zeggen?  

Brussels

Een samenleving in zuurstofnood

Naar aanleiding van het ontslag van Rachida Lamrabet bij Unia, kruipt Michael De Cock in zijn pen en schrijft een opiniestuk voor De Standaard.

Brussels, Rachida Lamrabet, deburkanisation