Boekvoorstelling Vertel het iemand

Rachida Lamrabet

Oorlog is blind, zeker voor wie er niet thuishoort. De jonge Amazigh die bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 naar het Franse front wordt gestuurd, komt terecht in een wereld waar niets is wat het lijkt. Hij schrijft zijn ervaringen neer in een dagboek: het verhaal van zijn  jeugd, de oorlogsgruwel en het racisme van de officiers. Dat laatste komt hem duur te staan, want wat hij in zijn dagboek schrijft, wordt tegen hem gebruikt in een proces voor de krijgsraad wegens hoogverraad. Hij krijgt in de gevangenis bezoek van een man aan wie hij zijn verhaal vertelt. Die man is zijn vader, een Fransman die in het zog van de Franse militairen en ondernemers door Marokko trok om te tekenen en het land te ontdekken.

Vertel het iemand is een beklemmende roman over hoe mensen elkaar nooit echt kennen. Even lyrisch als genadeloos beschrijft Lamrabet haar personages op hun zoektocht naar een onbereikbare waarheid.

 

PROGRAMMA
Inleiding door Uitgever Harold Polis. Birsen Taspinar praat met Rachida Lamrabet over haar roman. Acteur Rashif El Kaoui brengt het boek tot leven en Fatoum zorgt voor de muzikale omkadering.
 

Prijs
GRATIS MITS RESERVATIE / GRATUIT SUR RÉSERVATION / FREE, BOOKING REQUIRED
Categorie
Literatuur
Extra info

Het boek is te koop in Passa Porta Bookshop.