Boekvoorstelling + foto-expo 'South Africa at Liberty'

Het nieuwe fotoboek South Africa at Liberty is nu op de markt. Dit boek stelt het werk van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Yasser Booley voor. Voor deze gelegenheid zullen twee lanceringen plaatsvinden, in aanwezigheid van de kunstenaar: op donderdag 8 december in Het Pand in Gent en op vrijdag 9 december in KVS in Brussel.

Yasser ‘Mierkat’ Booley begon met het produceren van foto’s aan de vooravond van het ‘nieuwe’ Zuid-Afrika. Hij groeide op onder de hoogspanning van een politiek beladen Zuid-Afrika in een conservatieve Kaap-Maleiers familie uit de Bo-Kaap. Hij werd al vroeg een oplettende leerling die de eclectische ‘regenboognatie’ wilde beheersen. Dit boek is een feest, een genadige visie. Booley’s Zuid-Afrika toont de gewone mensen gevangen op een kruispunt, verstrikt in een verwarde eenheid. Hij brengt de schoonheid van de mensheid doorheen alle verschil van religie, cultuur, klasse en genderdiversiteit. Zijn karakter en stijl onthullen een ongebreideld optimisme, een toevallige vleugje ironie niet te na gesproken.

Yasser Booley zal zijn werk presenteren en het publiek krijgt de kans om hem vragen te stellen (in het Engels). In KVS zal ook de fototentoonstelling over het boek South Africa at Liberty te zien zijn. Na deze ontmoeting wordt een drink aangeboden.

Die twee activiteiten zijn gekoppeld aan de dansvoorstelling Darling. Deze poëtische show is een creatie van en met choreografen Moya Michael (Zuid-Afrika) en Igor Shyshko (Wit-Rusland).

 

Boekvoorstelling 
09.12.2016
18:30
KVS BOX - Gratis toegang
Registratie vereist voor 6 december: audrey.brisack [at] africalia.be

Foto-expo
09.12.2016 > 13.12.2016
overdag: maandag tot vrijdag 11:00 - 17:00
’s avonds: vanaf 1u voor de voorstellingen van Darling (9, 10 en 13.12.2016)
KVS BOX - Gratis toegang