BigMouth

SKaGeN, Richard Jordan Productions LTD & Theatre Royal Plymouth

Na een onwaarschijnlijk internationaal parcours, brengt KVS-gezicht Valentijn Dhaenens bij wijze van slottournee de SKaGeN monologen DeGroteMond en DeKleineOorlog samen op één avond. Samen of apart te boeken.

Valentijn Dhaenens brengt in BigMouth (DeGroteMond) een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken, toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd. De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningsspeech, de grafrede ... Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet. Ze is een mooie leugen voor wie de wereldmacht ambieert, of de hand van een geliefde begeert. 

DeGroteMond speelde als BigMouth ondertussen meer dan 300 keer en dat in 25 landen. De productie kreeg ontelbare lovende 5-sterren recensies en internationale prijzen. 

In 2018 sluit acteur Valentijn Dhaenens dit verhaal na exact 10 jaar af met een slottournee. Hij doet dat niet zomaar. DeGroteMond wordt op één avond samen gepresenteerd met DeKleineOorlog, een monoloog die Valentijn enkele jaren later maakte en die sindsdien, net als BigMouth, een ongezien internationaal parcours kende onder de noemer van SmallWar

 

Duur
75
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
Theater
EN, FR, DE, NL, LATI(J)N
NL, FR