Beyond the Binary

Warrior Poets / KVS
‘Het is nooit de bedoeling geweest dat we zouden overleven’, schreef Audre Lorde. Onze monden werden gesnoerd, onze lichamen vernietigd, onze geschiedenis uitgewist. Maar onze wil om te overleven weerklinkt tot vandaag. Warrior Poets huldigt met deze avond ons vastberaden verzet.
 
Beyond the Binary wil de queer-verhalen eren die doorheen de geschiedenis de 'normaliteit' binnen de koloniale, patriarchale, heteronormatieve doctrines die in onze culturele verbeelding ingebakken zitten blijven verstoren en transformeren. We richten de aandacht op de onbevangen, non-conformistische erfenissen, perspectieven en strategieën die werktuigen voor overleving en eigenliefde binnen en buiten de binaire paradigma's van geslacht, gender en seksualiteit definiëren.
 
De drang naar legitimiteit en conformiteit stuurt de huidige homo-rechten agenda, vergoelijkt systematisch geweld, bevestigt racistische en klasse-ongelijke patriarchale onderdrukking en ondermijnt de diverse realiteiten van homo-gemeenschappen. Het publiek wordt uitgenodigd om bestaande categoriseringen te herconcipiëren in meer intersectionale, dekoloniale vormen van denken en handelen. Wij willen opnieuw ruimte opeisen voor de queer stemmen die riskant buiten de normaliteit leven, spreken en creëren.
 
Met optredens van onder andere de Londense Sorry You Feel Uncomfortable en de Brussels Recognition.
 
 
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)