22 maart / Rise Up

Poëzie kan het onuitspreekbare oproepen. Wat betekent het om je ergens thuis te voelen – of nergens thuis te voelen? Wat is de impact van terreuraanslagen op een leven, op een stad? De Londense (slam) dichteres Sukina Douglas (Poetic Pilgrimage, Malcolm X) trok de voorbije weken door Brussel om met mensen ‘from all walks of life’ in dialoog te gaan over deze vragen.

In het weekend van 18-19 maart leidde Sukina een meertalige poëzieworkshop voor vijftien geselecteerde deelnemers. Mensen die dezelfde stad delen, maar zelden echt met elkaar in contact komen. Van geëngageerde moslimvrouwen uit Molenbeek tot internationale lobbyisten uit de Europese wijk. Van jong geweld tot erudiete grijsaards. Na de ‘knock-down’ en de ‘lock-down’ van een jaar geleden, brengt Rise Up de veerkracht van de Brusselaars naar boven. Stadsdramaturgie aan de hand van poëzie.

Op de symbolische datum van 22 maart kan je de teksten uit de workshop ontdekken in KVS. Let op: de plaatsen voor deze Poetic Memorial zijn beperkt, dus reserveren via de website is verplicht.